Diş hekimliği fakültelerinin borçlarına uygulanacak iskonto oranları belirlendi.
Devlet üniversitelerinin diş hekimliği fakültelerinin ilaç ve tıbbi malzeme alımlarına ilişkin borçlarına uygulanacak iskonto oranları belli oldu.
Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, devlete ait üniversitelerin diş hekimliği fakültelerine bağlı sağlık uygulama ve araştırma merkezi birimleri döner sermaye işletmelerinin, 31 Ekim 2018 itibarıyla muhasebe kayıtlarında yer alan ve vadesi 18 Ocak 2019’a kadar ödenmemiş ilaç ve tıbbi malzeme alımlarına ilişkin borçlarına uygulanacak iskonto oranları tespit edildi.
Vadenin tekabül ettiği ayın belirlenmesinde, alıma ilişkin sözleşmelerde yer alan vade tarihi, vade tarihi olmayan alımlarda ise muhasebe kayıtlarına alınma tarihi esas olacak.
Vadenin tekabül ettiği aya göre uygulanacak iskonto oranları şöyle:
1
Sosyal medya yasası yolda! Yüz tanıma sistemi, ebeveyn kontrolü…
2
Prof. Dr. Ziya Gökalp Ceylan son yolculuğuna uğurlandı
3
Cumhuriyet Bayramı törenine katılmak için evden çıkan 16 yaşındaki Selda sırra kadem bastı
4
3 bin yıllık tarihi kaleden Osmanlı karakolu çıktı
5
Onaltı yaşındaki Selda’dan 2 gündür haber yok
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.